pühapäev, 15. juuni 2014

1.3 Reetja.


Selena murdus närvipinge all ning läks Gus'iga seletamatul põhjusel õiendama.
"Näed sa, mees, mida see MINU laps seal praegu teeb või? Kui sa kodutöödes abiks ei ole, mine siis tööle, teeni raha või midagi!"
"Aga kallis..."
"Kas ma ütlesin midagi valesti või? Minu arust oli kõik hästi arusaadav."


"Sa oleksid võinud varem öelda, et Ryan on sul eelmisest suhtest!" ütles Gus. "Kas ta teab üldse või?"
"Teab, teab."
"Ja minule ei võinud rääkida?" küsis mees ning lajatas Selena poole paar solvangut, mille tagajärjel naine kodust pisarsilmi lahkus.


Parki jõudes helistas ta Dustinile, kes aga ütles, et ei saa hetkel naisega kohtuda. Selena oli küll veidike solvunud, kuid seda äraütlemist ei saanud Gus'i solvangutega võrreldagi.


Ta kirjutas mehele hoopis armastuskirja ning pani selle posti, hiljem helistas veel enda kasutütrele ning rääkis temaga kümmekond minutit. Peale kõne lõppu ei tahtnud ta aga siiski veel koju minna, niisiis jäi ta parki ilma nautima.


Ja olenemata rahaprobleemidest ei saanud ju Ryanit jätta ilma lapsepõlveta: olgu ta siis kelle laps tahes. Lisaks oli koolist paksu lume tõttu vaba päev, niisiis lõbu laialt!


Selena ja Ryan otsustasidki veidi koos lumes aega veeta. Neil oli lõbus - Gus oli tööl ja Trey magas kodus. Gus oli tööl...


Niisiis otsustas Selena kutsuda külla Dustini, kes oli ka lahkesti nõus tulema.


Armunud veetsid kenasti koos aega.


Samamoodi (kuid mitte romantiliselt, pigem sõbralikult) said nüüd koos olla ka isa ja poeg. Mõlemal oli selle üle hea meel.


Kuid täiskasvanud seadsid oma sammud siiski toa poole. Ehk oli see väljas valitsevast pakasest: oli tõesti külm. Võib-olla aga mingitel muudel põhjustel.


Igatahes saadeti Dustin enne Gus'i tulekut minema ja hakati pidama hoopis Trey sünnipäeva.


Ja selline nunnu marakratt ongi ta mudilasena.


Selena hakkas perele kohe toitu valmistama. Ta ei saanudki täpselt aru, kas ta kõht oli tühi või süda paha, kuid üks oli kindel: tema makaronivormi armastasid kõik.


Seekord tegi ta aga selle suure koguse vaid endale. Peale söömist läks ta Gus'i juurde, et talle millestki rääkida. Nimelt tema afäärist Dustiniga. Naine lootis, et mees andestab talle, kui ta ausalt üles tunnistab.


Gus keeras aga Selenale selja ja kõndis vihaselt minema.


"Palun, Gus," läks Sel andestust anuma, tema mees aga trampis vaid jalgu vastu maad ja karjus, mispeale Selena ehmus ja veidi taganes.


Ta keeldus ka sõbralikult kallistamast.


"Selena, ma saan aru, et sa tunnistasid küll ausalt üles, ent see on siiski minu jaoks suur šokk. Niigi sain alles täna hommikul teada, et Ryan pole minu laps. Ma vajan aega järelemõtlemiseks."


Nüüd oli mehe kord vabandust paluda ning Selena andestas talle.


Tüli lõpetati ühe sõbraliku kallistusega.


Selena proovis veel meest suudeldagi, ent too keeldus kõigist romantilistest tegevustest Selenaga.


Ja käes oli Snowflake day, mida Ryan kohe tähistama läks. Magamisriiete väel lumisest liumäest alla lastes.


 Selenal oli plaanis korraldada pidu, ent kapis sorides leidis ta pidulike riiete seast vaid pulmakleidi. Niisiis käis naine väiksel šopingutuuril ning soetas endale selle, musta värvi kleidi. See polnud küll nii glamuurne, kuid ajas asja siiski ära.


Enne peo pidamist tuli aga külalised kutsuda. Sel käis ka postkasti juures ning avastas eest arved ja paar armastuskirja Dustinilt.


 Ryan nautis ilma.


 Pidu pidi algama kell kuus, aga enne seda oli Selenal vaja ka süüa teha. Ta oli just alustamas, kui kella viie paiku saabusid juba esimesed külalised koos enda söögiga ning Selena toiduained talluti lihtsalt ära.


Kui kõik olid kohale jõudnud, teatas Selena ka uuest suurest uudisest: nimelt oli ta jälle rase!


 Pidu oli juba täies hoos: inimesed rääkisid ja sõid. Ja tallusid Selena toiduainetes.


Gus saabus peole just ärganult.


Meeleolu loomiseks ei ostetud mitte alkoholi, vaid hoopis muusikamakk. Gus näitas muidugi esimesena oma tantsusamme.


Siis otsustas temagi (Selena soovitusel) veidi enda välimust muuta. Polnud ta enam teismeline - kasvatagu pigem habet, kui juukseid. Lisaks vahetas ta enda tavapärase kampsuni ka triiksärgi vastu.


Neil kahel oli igatahes küll väga lõbus.


Ryan ehitas väljas ühe külalisega (kes oli vist kellegi kolleeg) lumemeest. Või pigem lumemehi - pärast oli terve õu neid täis.


Gus'il võttis muusika (või hoopis Selena käitumine?) silmad märjaks. Keegi, vahetage plaati, palun!


Seltskonnal oli lõbus ning oligi aeg hakata avama kingitusi.


 Kingikuhi oli üsna suur.


 Ryan jõudis alles nüüd tuppa ja sööma hakata, samal ajal, kui esimene külaline tuli juba oma kingituse järele.


 Gus vaatas kogu värki pealt veidi eemalt, Trey'd süles hoides.


 Selena avas põnevusega enda esimese kingituse.


Ja nagu tema näost ja plaksutamisest järeldada võis, oli ta sellega väga rahul.


 See on naine, kes kogu õhtu vältel millegagi rahul polnud. Juba saabudes karjus ta "BOO!" ja näitas oma pahameelt allapoole pööratud pöialdega. Tundus, et nüüd pidi ta pettuma ka oma kingis.
Kes ta kutsus üldse?


 Kingihunnik oli juba väiksemaks jäänud, enamus olid oma (vähemalt esimese) kingituse kätte saanud. Selena sai teisegi, millega ta küll nii rahul polnud, kui esimesega, aga siiski.
 


Gus ja Selena tantsisid kooski natuke. Sel oleks küll eelistanud aeglast romantilist tantsu, kuid Gus mitte ja üleüldse polnud klubimuusika selleks sobilik ka. Seega seegi hea.


Paar rääkis veel natuke aega, külalised hakkasid juba laiali minema.


 Selena teatas mehelegi oma rasedusest (enne too ju magas), mispeale Gus suured silmad tegi.


 Ent ta õnnitles teda ikkagi, olgu laps siis kelle tahes.


 Muusika oli juba vaikseks jäänud ning enamik külalisi lahkunud. Nüüd teatas Gus naisele, et ta pole huvitatud selle suhte parandamisest ja taas romantiliseks muutmisest. Neist oli saanud ex-paar.


 Vaid Gus'i tütar Bebe oli veel sel ajal siin, raamatut lugemas.


 Varsti läks aga temagi koju ning Selena helistas vannitoas Dustinile, et talle ka rasedusest teatada. Ta võis ju sama hästi isa olla. Mees aga ütles pahura häälega, et Selena laseks tal magada ja pani kõne ära.


 Selena ei pannud seda talle pahaks: kell oli juba üle ühe öösel.


Sellised olidki Sel'i jõulukingitused: maalimisalus, mis talle väga meeldis, ja flamingokuju, mis mitte nii väga.


Ja nii Selena mõtles, öösel, arbuusi süües. Kelle laps see oli? Kas ta peaks proovima enda ja Gus'i suhet päästa või siduma end Dustiniga? Kes sünnib: järjekordne poiss või hoopis tüdruk?

Ja need ongi seekordse osa küsimused. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar