neljapäev, 5. juuni 2014

1.2 Kõrvalsuhe.


Sündis blondide juuste ja tumesiniste silmadega poeg, kelle nimeks sai Ryan. Juba mudilasena on ta väga sportlik ning samas ülihea unega - kui teised mingi krabina peale üles ärkavad, magab tema rahus edasi.


Ja kuna oli sügis ja ilmad muutusid aina külmemateks, panid Sel ja Gus oma säästud kokku ning lasid ehitada pisikese maja. Sellise, nagu lubati Selenale, kui ta sellele tühjale krundile jõudis. Ainult et palju väiksema.


Abielupaar leidis töö vahele ka pisut aega teineteisele ning kuna nad mõlemad armastavad väga lapsi, mõeldi ka sellele.


Ning kui pereisa veel magas, õpetas noor ema enda esimesele lapsele kõndimist. Poiss tegi kiireid edusamme.


Õpetamise vahele jooksis Selena wc-poti juurde. Terve päeva oli ta juba iiveldust tundnud, nüüd oksendas ta enda õhtusöögi välja. See võis olla toidumürgitus, mis võis tekkida Gus'i üliärakõrvetatud vahvlitest.


Kuid Selenal oli veel üks oma arvamus kogu selle okseiivelduse kohta ning ta jättis nüüd juba ärganud mehe koos lapsega koju ning jooksis apteeki, et osta rasedustest. Selle läbinud, saigi ta oma teooriale kinnitust. Ta oli taas lapseootel. Nüüd pühendati rohkem aega ka Ryanile, kuna ilmselgelt ei saa seda teha enam nii palju, kui peres on juba kaks last.


Ka aia jaoks jäi Selenal veel veidi aega - seda koguni laiendati ning kasvama pandi uusi kapsa-, tomati- ja viinamarjataimi ning isegi üks õunapuu.


Ning kuna Sel ja Gus ei öelnud ära ühelegi lisaraha teenimise võimalusele, sai Selena alustada ka uue hobi: maalimisega. Ta armastas joonistada juba lapsest saati, teismeeas tekkisid aga uued huvid ning praegu taasavastas Selena jälle kogu kunsti - nagu varem galeriiski. Iga pintslitõmme oli uus ja huvitav ning vahelduseks aiatööle.


Ja juba oligi käes Gusi sünnipäev. 6-aastaseks ta siiski ei saanud.


Hoopis vanuriks. Alles nüüd taipas Selena, et Gus pole enam nii noor, nagu ta arvas. Kas oli see ikka olnud õige valik?


Selle, kas see oli õige valik või ei, kontrollimiseks lippas ta järgmisel päeval Langerakide juurde. Samaaegselt uksekella tirinaga hakkas helisema ka tema telefon.


Talle tehti pakkumine tuua kolm enda kasvatatud õuna ning teenida selle eest natuke raha. Sel nõustus sellega ning pani kõne ära, samaaegselt tormas sinna Dustini (endine?) naine, kes hakkas teda süüdistama temalt mehe röövimises.


Selena tahtis juba kärsitult uuesti uksekella helistada, kui märkas, et Dustin saabus alles koju. Endine paar vaatas üksteisele paarkümmend sekundit otsa, enne kui keegi midagi ütles.


Siis teatas Selena Dustinile enda rasedusest ning too soovis õnne.


Nad suhtlesid sõbralikult edasi, nagu poleks vahepeal midagi juhtunudki. Kuid sinna otsustas tulla ka Dustini naine, kes jälgis neid kahte veidi aega. Siiski ei öelnud ega teinud ta midagi, suundus hoopis tagasi tuppa. Küllap arvas ta, et oht on möödas ja nende vahel pole enam midagi.


Kuid midagi ikkagi veel vist oli. Saabus järgmine pealtvaataja, kes tuli vahtima, kuidas need kaks... kallistasid? Kammoon, see ei tähenda ju midagi kohe.


Koos Dustiniga olles ununes väsimus. Selena ei oleks tahtnudki lahti lasta, vaid tunda terve õhtu ta suudlusi. Selge oli vaid üks - midagi pidi ette võtma.


Kui Selena koju jõudis, hakkas lund sadama.


Ja kahe minutiga oli maas seda juba paks kiht.


Juba kohe koju jõudes tundis Selena, et ei suuda ilma Dustinita olla. Ta helistas mehele otsemaid ning tema esimesed sõnad võtsid naisel südame kiiremini põksuma. Oli Gus vale valik?


Kõht oli ka kõvasti kasvanud.


Vahepeal oli kuidagi nende aeda saanud selline aiapäkapikk. Ilmus kord ühte, kord teise kohta. Keegi ei osanud sellega eriti midagi peale hakata ja tõsise kriisi puhul otsustati see maha müüa, hind oli, muide, üllatav: 1100 simoleoni.


Gus: "Tead, Selena... Ma tegelt ei tea väga seda lastekasvatuse värki. Mulle meeldib küll pere ja nii, aga no... Ma ei oska temaga midagi teha."
Tegelikult üritas ta rahulikult Selenale seletada, et raiskab nüüd pool nende säästudest (!!!) ära, kuna haigestus ja läheb haiglasse süsti saama.


 Haigla ees kohtas ta inimesi, kes olid talve kohta ikka väga õhukeselt riides. "Pole ime, et nende tee neid siis siia toob," mõtles mees, kui sisenes.

Ja Selena tegi kodus samaaegselt sellist nägu. Läks ta hulluks? Lolliks? Tegi selfiesid?


Ei, ta sünnitas. Ja ta meest ei olnud kodus.


Ja kui see saabus, oli Gus see, kes rohkem närvis oli. Selena oli juba rahulikum: nüüd ta sai ju haiglasse minna.


Ta pani juba õueriidedki selga, ent majauksest välja ei jõudnudki. Laps sündis kodus.


See oli kiiresti õhinasse sattuv ning nagu ta emagi, loominguline poiss, kelle nimeks sai ühtmeelselt pandud Trey. Nüüd tekkis aga probleem: neil polnud kahte hälli ja uue jaoks raha ka ei jätkunud.


Ja siin on tõestus, et Gus oskab laste eest väga hästi hoolitseda. Või noh, niivõrd kuivõrd. Vanema poja tõstis ta hällist välja ja tema asemele pani ta sinna Trey, kes kohe uinus. Okei, hetkeks oli kõik okei, aga kui nad tahavad samal ajal magada?


Selena võttis asja rahulikult ja nautis wc-potil istudes Gus'i sünnipäevakoogi tükki.

Gus õpetas Ryanit potile (juba hetkel, kui poiss oli püksid täis lasknud). Ma kahtlen, kas ta ikka oskab lastega (hästi) ümber käia.


Ja nüüd kõik välja lumme möllama! Lund on juba piisavalt paks kiht, et teha lumeingleid...


ja ehitada lumememme (-meest)! Gus juba alustas.


Mõlemad poisid said siiski endale oma hällid, niiet ei pidanud arvestama enam uneaegade ega muuga.


Jäi rohkem aega muudeks tegevusteks, näiteks... mahla joomiseks kasvõi. Tegelikult oleks olnud parem, kui Selenal oleks olnud kogu aeg tegevust. Siis ei oleks ta mõtted rännanud nii tihti Dustini peale...


Ja järgmisel hetkel avastas ta enda ees õuduse: lisaks valikule kahe ülihooliva ja armastava mehe vahel kerkis tema pähe nüüd uus ja eriti hirmutav küsimus. Kas Ryan elas enda isaga ikka samas majas? Paremini sõnastatult: kas Gus on ikka Ryani isa?


Pingete maandamiseks (seda küll vaid Selena jaoks) läks perekond järgmisel päeval linnaparki talvefestivalile. Polnud just eriti kiiduväärt pildil nähtav tegu, Ryan oli poole kehaga lumes... lõunastamas?


 Ja Selena uisutas samal ajal võhivõõraga käest kinni, kusjuures pidevalt kukkudes? Sel'i uuele tuttavale oli vist kokkupuude maaga olnud eriti valus...


Kuid Selena tegu ei saanud mingil juhul võrrelda Gusi omaga: ta jättis enda väikse lapse täielikult lume alla. Trey oli ju kindlasti tema laps, miks ta siis nii käitus? Selenal võttis antud vaatepilt seest kõhedaks ning muidugi tormas ta kohe oma pojale appi. Ta teadis, et ta mees oli veidi segane, kuid see siin oli liiast. Jälle üks plusspunkt Dustini poolele.


 Päästma läks ta muidugi veel peale üht kukkumist. Ehk oligi see tingitud sellest jubedast vaatepildist? Või on see hoopis mingi uus tants?


Vahet pole, sest Trey sai päästetud.


Terve pere suundus tervituskaardi pilti tegema. Selenal oli küll Gus'i kõrval veidi imelik istuda, kuid ta lohutas end sellega, et pärast seda saab kohe-kohe koju.


Hinnakiri oli ka natuke kahtlane, kuid sellele ei pööranud naine hetkel rohkem tähelepanu.


Pärast seda suunduti (kahe taksoga) kodu poole. Gus jäi järjekordselt tööle hiljaks.


Kui lapsed koju toimetatud, läks Selena koheselt Gus'i ehitatud lumememme hävitama. Oli see kättemaksuks?


Hetk, mil kõik magasid - see oli saamas siin juba üsna erakordseks. Väljas sadas laia lund ja olid saabumas jõulud. Gus oli lubanud esiuksele tulukesed riputada, ent ilmselgelt polnud ta seda teinud. Jälle üks plusspunkt Dustinile, ehkki naine polnud kindel, kas temagi seda teinud oleks. Seega üks miinus Gus'ile, kuigi seal ju suurt vahet polnud, kas talle miinus või Dustinile pluss. Nii oli see lihtsalt pareminimõistetav.


"Kui lihtne kõik oleks," mõtles Selena Trey'd hoides, "kui Gus saaks teada, et ma olen teda Dustiniga... petnud. Me läheks lahku ja ma saaks alustada kooselu mehega, keda olen algusest peale tahtnud. Ta hoolitseks kindlasti Trey eest, nagu ta oleks tema poeg."


Hommikusteks toimetusteks polnud enam Gus'i vaja, Ryan oli ise potilkäimise selgeks saanud. Tegelikult ei tahtnud Selena, et perekond laiali laguneks. Ta oli kindel, et Gus armastas oma lapsi... vähemalt lastki. Ja eks tema armastas ikka Gus'i ka, hoolimata kõigest. Ent tema tunded Dustini vastu polnud samuti kadunud. Ta oli selle valiku ees juba olnud.

Hetkel polnud aga aega selle peale rohkem mõelda. Nimelt oli käes Ryani sünnipäev, mida tähistati koduselt. Sel aitas poisil küünlaid puhkuda, Gus hõiskas ja Trey lamas enda hällis.


 Kas Ryan ongi sellise näoga? Selliste kõõrdi hoidvate silmadega?


Vist siiski mitte, lollitas niisama. Huh!


Peale sünnipäevatordi söömist läks poiss kohe magama, enda kahekohalisse sebramustrilise voodipesuga voodisse. Sel ja Gus arvasid, et on parem ja odavam osta kohe alguses kahekohaline voodi, siis saab hiljem ka teine laps tema kõrvale magama minna.


Oli käes õhtu. Selena sõi uniselt juba kolmandat koogijuppi wc-potil istudes. Hoolimata silma tikkuvast unest mõlkus tema mõtetes ikka ainult üks mees: Dustin. Ta ei teadnud, mida teha, kas jätkata nii, nagu ta oli alustanud või proovida uuesti alustada Dustiniga. Kuid juhul, kui ta seda proovib ja intriigide vältimiseks Gus'i maha jätab, kuidas ta saab olla kindel, et Dustin teda ei tõrju? Ja samaaegselt kahe mehega suhtes olla ta ei tahtnud, oli ta juba kord pälvinud "petja" staatuse.

Seekordne küsimus on selline:

Kelle peaks Selena valima?

1 kommentaar: